Vandoorne: “Hierop heb ik heel mijn leven zitten wachten”

24 februari 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne was samen met teamgenoot Fernando Alonso aanwezig tijdens de presentatie van de nieuwe McLaren MCL32. Vandoorne is onder de indruk van de wagen.


Een uurtje voor de officiële presentatie kregen Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne de kans om al eens naar de nieuwe wagen te kijken. Vandoorne was onder de indruk van de MCL32, die gekenmerkt wordt door zijn livery in oranje en zwart.

“Het is echt mooi om een McLaren te zien die eruit ziet zoals een McLaren er hoort uit te zien. De livery is een mooie mix van het verleden en de toekomst: het oranje van de jaren ‘60 en ‘70 maar dan vooruit geduwd naar de toekomst. Ik hou ervan. Er zijn zoveel mooie details aan deze wagen. De grillen aan de bevestigingspunten van de neus, de bargeboards, de voorvleugel, het ziet er allemaal fantastisch afgewerkt en schitterend uit.”

Vandoorne kan niet wachten om een eerste keer met de MCL32 op de baan te gaan. Aan een gebrek aan voorbereiding zal een succesvol baandebuut alvast niet liggen. Vandoorne was naar eigen zeggen nog nooit zo afgetraind en fit als nu.

“Dit is het moment waarop ik heel mijn leven heb zitten wachten. Mijn voorbereiding is enorm lang, intens en nauwkeurig geweest. Ik heb heel de winter enorm hard getraind. Ik ben nog nooit zo fit als nu geweest en ik sta te trappelen om eraan te beginnen. Dit is mijn grote kans, ik ben er klaar voor,” besluit Vandoorne.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België