Vandoorne: “Hoop dat nieuwe wagens sensatie terugbrengen”

07 februari 2017 — Stoffel Vandoorne hoopt dat het nieuwe reglement ervoor gaat zorgen dat de nieuwe wagens opnieuw 'sensationeel' worden om te besturen. Hij is van mening dat het bij de laatste generatie bolides niet het geval was.


Stoffel Vandoorne mocht in 2016 de GP van Bahrein afwerken in de F1-bolide van McLaren. Daarnaast was de jonge Vlaming actief in de Super Formula, waar hij naar eigen zeggen harder moest werken dan in de cockpit van de F1-bolide.

“Ik herinner me nog goed dat ik werk moest verrichten voor McLaren, kort nadat ik uit een Super Formula-wagen stapte. Dat was een vreemd gevoel, want ik moest me echt inhouden om de wagen in topconditie te houden. Zo zou het natuurlijk niet mogen zijn.”

“Ik hoop dan ook dat de F1 komend seizoen opnieuw sensationeel wordt”, gaat Stoffel Vandoorne verder tegenover Formule1.nl. “De rijders moeten weer onder de indruk zijn van hun wagens, omdat alle andere wagens uit hun carrière waarmee ze reden daarbij in het niet valt.”

Vandoorne durft in ieder geval nog niet te voorspellen of dit daadwerkelijk het geval zal zijn. “Ik denk dat het rijden op zich een stuk uitdagender zal worden, maar het blijft een vraagteken of de races er ook spannender van worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België