Vandoorne hoopt op beterschap tijdens de race: “Profiteren van kansen die zich voordoen”

06 oktober 2018 — Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne was ook de kwalificatie op het circuit van Suzuka opnieuw een teleurstelling. Vandoorne geraakte niet verder dan de negentiende tijd en hoopt tijdens de race te kunnen profiteren van eventuele incidenten en eventuele bandenslijtage bij de concurrenten.


“Het is een zwaar weekend voor ons en ik denk dat dit geen verrassing is,” aldus Vandoorne. “Heel het weekend zijn we al niet competitief en onze performance is vergelijkbaar met in Rusland.”

“Wat de kwalificatie betreft lijken we geen kleine stap vooruit te kunnen zetten. Hopelijk doen we het tijdens de race wat beter. Het is echter een circuit waar het moeilijk is om in te halen, we zullen zien hoe het morgen loopt.”

Na een moeilijke kwalificatie hoopt Vandoorne een betere race te kunnen rijden. Vandoorne hoopt te profiteren van incidenten of bandenslijtage bij de andere rijders.

“Hopelijk gebeuren er wat dingen tijdens de race en kunnen we daarvan profiteren. Het toont dat we nog een serieuze achterstand hebben die we moeten zien in te halen. Een erg warme race morgen zou goed zijn, aangezien dat blistering bij sommigen kan veroorzaken. Tijdens races waarbij dat voorvalt zijn we steeds goed geweest en bandenmanagement wordt hier cruciaal. Een goede strategie zal hier het verschil maken,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België