Vandoorne: “Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk van mijn leven”

24 november 2018 — Stoffel Vandoorne werkte vandaag zijn laatste kwalificatie af voor McLaren voordat hij de overstap maakte naar de Formule E. Zoals vaker het geval, haalde de Vlaming de tweede kwalificatiesessie niet, hij werd achttiende.


“Vandaag was wat beter dan gisteren”, klinkt Vandoorne opnieuw nuchter. “Het was mijn laatste kwalificatie van het jaar en ik wou dan ook plezier hebben op het circuit en van het moment genieten.”

Maar dat is niet altijd makkelijk met een McLaren die steeds minder competitief werd naarmate het seizoen vorderde.

“Ik weet dat we het hele seizoen lang niet echt in vorm waren maar ik deed mijn uiterste best. Morgen zal ik hetzelfde doen tijdens de race, er het beste van te maken.”

Mocht Vandoorne toch een reden kunnen geven voor een opnieuw tegenvallende prestatie, dan is het de unieke omstandigheden waarin de kwalificatie in Abu Dhabi wordt afgewerkt.

“Het is nooit makkelijk om de omschakeling van de derde vrije training naar de kwalificatie te maken als de temperatuur van het circuit zo verschillend is. Het is echter een leuk gevoel om tijdens de kwalificatie sneller te kunnen rijden door de koelere omstandigheden. Maar dat is natuurlijk het geval voor elke rijder.”

“Ik had veel plezier vandaag en morgen zal ik er ook van genieten. Ik heb de laatste tijd enkele goede races. Ik probeer morgen dan ook een goede race te hebben om zo het seizoen met een hoogtepunt te beëindigen. Dat is voor mij het belangrijkste.”

“Aan de andere kant kijk ik er naar uit om de finishvlag te zien. Dan kan ik een nieuw hoofdstuk van mijn leven beginnen. Ik heb dan ook dubbele gevoelens over de race van morgen. Het is jammer om zoveel mensen waarmee ik samenwerkte achter me te laten, maar ik kijk ook uit naar wat de toekomst zal brengen.”

Vandoorne gaat na de GP van Abu Dhabi immers meteen aan de slag als FE-rijder en zal ook verbonden blijven aan de Formule 1 door simulator-werk te verrichten voor wereldkampioen Mercedes.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België