logo
 

Vandoorne: “Ik heb bewezen dat ik minstens zo snel ben als Alonso en Button”

15 juli 2016 — Stoffel Vandoorne is vol vertrouwen na zijn F1-test voor McLaren in Silverstone.


Voor de derde keer dit jaar mocht hij met de huidige F1-bolide van McLaren-Honda in actie komen. In Bahrein mocht Vandoorne invallen voor de geblesseerde Fernando Alonso en veroverde hij meteen tijdens zijn allereerste F1-race ook zijn eerste wk-punt. Daarna volgden nog twee testdagen, eentje in Barcelona en eentje in Silverstone.

Volgens Vandoorne is McLaren erg tevreden over de feedback die hij over de wagen geeft. Bovendien vindt Vandoorne dat hij bewezen heeft dat hij snel genoeg is voor een racezitje in de F1, bij voorkeur bij McLaren volgend jaar.

“Ja, ze zijn erg tevreden over mijn input, ik zie niet in waarom ze dat niet zouden zijn,” aldus Vandoorne. “Ik heb aan een F1-race deelgenomen, ik heb ondertussen heel wat dagen in een F1-bolide gespendeerd en ik heb bewezen dat ik even snel ben als Alonso en Button.”

Het is duidelijk, Vandoorne voert de druk op McLaren en in het bijzonder Jenson Button op. De Brit wist de voorbije twee seizoenen zijn racezitje bij McLaren telkens op het laatste moment alsnog te behouden. Voor volgend seizoen zijn de speculaties alvast groter dan ooit tevoren. De Brit wordt onder meer gelinkt aan een mogelijke overstap naar het Williams F1 team.

Voor Stoffel Vandoorne zou dat uiteraard goed nieuws zijn, want dan komt er een racezitje bij McLaren vrij. Onze landgenoot liet de voorbije maanden reeds verstaan dat er naast McLaren ook andere teams interesse tonen. Na zijn F1-test werd dan ook aan Vandoorne gevraagd of hij moet wachten op de beslissing van McLaren in september, wanneer de renstal haar rijdersduo wil bekendmaken.

“Het belangrijkste doel voor volgend jaar is een racezitje in de F1, dat is niet veranderd. Ik heb een contract bij McLaren en ik wil ook volgend jaar voor McLaren rijden. Ik heb heel wat tijd doorgebracht bij het team en de engineers. Ik heb dan ook het gevoel dat we een perfecte voorbereiding hebben gedaan.”

“Er is echt niet veel meer dat ik nog kan doen om een racezitje te bemachtigen. Ik zou enorm graag voor McLaren racen. Ik heb echter altijd al gezegd dat ik andere mogelijkheden heb indien het om een of andere reden niet mogelijk is bij McLaren,” besluit Vandoorne.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België