Vandoorne: “Ik heb een deadline in mijn hoofd”

19 mei 2016 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft naar eigen zeggen een goed gevoel bij McLaren, al heeft hij wel een deadline in zijn hoofd waartegen hij wil weten of hij een racezitje bij de renstal krijgt.


Stoffel Vandoorne mocht gisteren voor de eerste keer sinds zijn F1-debuut in Bahrein opnieuw met de F1-bolide van McLaren rijden. Dat er veel veranderd is sinds dat F1-debuut mag duidelijk zijn.

Ook al is Vandoorne ‘slechts’ reserverijder bij McLaren-Honda, de hoeveelheid pers die bij McLaren aanwezig was tijdens het persmoment na afloop van de tweede testdag was zelden gezien.

Stoffel Vandoorne is dan ook ‘hot’ momenteel. De Belg lijkt met die ene race in Bahrein meer verwezenlijkt te hebben dan met al zijn prestaties in diverse raceklassen daarvoor. Het lijkt alsof de allerlaatste twijfels zijn weggenomen.

“Zo werkt het in de Formule 1”, aldus Vandoorne tegenover onder meer ‘GPUpdate’. “Na Bahrein is wel iets veranderd, ja. Veel mensen wisten door mijn prestaties de afgelopen jaren al wel dat ik veel potentieel had, maar mijn optreden in Bahrein heeft alles versterkt.”

De absolute prioriteit voor Vandoorne is uiteraard voor 2017 een racezitje in de Formule 1 en liefst bij McLaren, al houdt hij ook andere opties achter de hand. Er zijn immers ook heel wat andere F1-teams die interesse in onze landgenoot tonen.

“Mijn topprioriteit is om volgend jaar in de Formule 1 te komen. Ik heb een contract bij McLaren en ben tevreden hier, mijn doel is om als racecoureur van McLaren de Formule 1 te halen. Ik heb ook het gevoel dat ik daar een goede kans op heb”, zei Vandoorne na zijn testdag op het Circuit de Catalunya. “Als het niet mogelijk blijkt te zijn, is het normaal dat ik elders ga kijken. Ik weet dat er interesse van andere teams is, er zijn andere opties. Of er een deadline is waarop ik duidelijkheid wil hebben van McLaren over 2017? Ik heb een datum in mijn hoofd, ja. Maar die ga ik jullie niet vertellen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België