Vandoorne: “Ik moest niet nadenken toen Toto Wolff mij belde”

17 oktober 2018 — Stoffel Vandoorne vertelt aan ‘Motorsport’ dat hij een telefoontje van Toto Wolff kreeg die vroeg of hij geïnteresseerd zou zijn in een zitje bij HWA in de Formule E, de rest van het verhaal is ondertussen al geschiedenis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Begin september geraakte bekend dat er voor Vandoorne geen plaats meer zou zijn bij McLaren in 2019. Naarmate de tijd verstreek werd ook duidelijk dat het voor onze landgenoot geen sinecure zou zijn om een zitje in de Formule 1 te veroveren voor volgend seizoen maar in diezelfde periode werd hij gecontacteerd door Mercedes-Motorsport baas Toto Wolff.

“Dus ik had het eerste contact in september, zou ik zeggen,” aldus Vandoorne. “Ik kreeg een telefoontje van Toto Wolff en hij vroeg me of ik geïnteresseerd zou zijn in een zitje bij HWA voor hun nieuwe project in de FE en daar heb ik niet moeten over nadenken.”

“Ik bedoel maar, HWA heeft het als team in het verleden al extreem goed gedaan. Vorig weekend hebben ze nog het DTM-kampioenschap gewonnen, er lopen enorm veel getalenteerde mensen rond.”

“De plannen voor de toekomst zien er ook spannend uit. Dus toen ik de kans kreeg om in de FE aan de slag te gaan met HWA, wetende wat de toekomst in petto heeft, moest ik geen twee keer nadenken.”

Het debuut van Vandoorne bij zijn nieuwe team tijdens de pre-season testdagen verliep dinsdag niet zonder slag of stoot, hij wist slechts dertien rondjes vol te maken in Valencia. Technische problemen met de batterij hielden onze landgenoot aan de kant na de lunch en een negentiende tijd was zijn deel.

Vandoorne wil benadrukken dat zulke problemen wel te verwachten waren. Hij zal niet kunnen deelnemen aan de laatste testdag omdat hij afreist naar de Verenigde Staten, waar hij met McLaren zal deelnemen aan de GP Formule 1 van komend weekend. Daardoor mist hij misschien wel belangrijke testkilometers.

“Ik had al twee dagen in de auto voor ik naar hier kwam,” gaat Vandoorne verder. “Ik heb dus al een beetje het gevoel van wat de auto doet, hoe hij zich gedraagt. Vandaag was duidelijk een moeilijke dag voor ons, we hebben niet veel gereden door een paar problemen.”

“Maar ik denk dat dat altijd wel het geval zou geweest zijn, het team is helemaal nieuw en er zijn heel wat dingen die we onder de knie moeten krijgen. Het doel van deze test is iedereen operationeel te krijgen, er zeker van zijn dat we alle procedures juist uitvoeren en zo hopelijk met een goed totaalpakket aankomen bij de eerste race in Riyad,” besluit Vandoorne.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België