Vandoorne: “Ik wil het seizoen op een hoogtepunt eindigen”

21 november 2017 — Met de GP van Abu Dhabi komend weekend staat meteen ook de laatste race van onze landgenoot Stoffel Vandoorne zijn eerste volledig seizoen in de Formule 1 op het programma. Vandoorne ligt erop gebrand om dat seizoen op een hoogtepunt te eindigen.


“Na de voorbije weken op enkele circuits te hebben gereden die ik niet kende is het leuk om het circuit te eindigen op een circuit dat ik wel goed ken,” begint Vandoorne zijn vooruitblik naar de laatste race van het seizoen.

“Ik heb op het Yas Marina Circuit verschillende keren gereden, zowel tijdens het testen als tijdens de GP2. Ik heb hier twee keer gewonnen, wat echt bijzondere herinneringen zijn. Ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw met een F1-bolide op het circuit te rijden. Het is een tricky en technisch circuit, maar het is een circuit dat je ook beloont wanneer je het goed voor elkaar krijgt. Het is hier echter ook redelijk moeilijk om in te halen.”

De GP van Abu Dhabi kenmerkt zich ook door het feit dat er met een ondergaande zon aan de race wordt begonnen, terwijl het uiteindelijk eindigt als nachtrace.

“Van dag naar nacht race is iets dat ik al heb ervaren in Abu Dhabi en dat door de tijdstippen waarop de GP2-races werden gehouden. Het is erg cool om met een ondergaande zon te racen. Ik hou van dit circuit en het geeft me een bijzonder gevoel om deel te nemen aan deze grand prix.”

Vandoorne blikt ook terug op het voorbije seizoen, zijn allereerste volledige seizoen in de Formule 1.

“Dit jaar was er een van ups en downs voor ons. Ikzelf kende een moeilijk begin van het jaar maar naarmate het seizoen vorderde werkte ik bijzonder hard met het team en kwam ikzelf ook op dreef. Ik voel me nu veel comfortabeler in de cockpit dan ooit tevoren. De snelheid waarmee ik tijdens de tweede seizoenshelft progressie boekte was zeer bemoedigend,” aldus Vandoorne.

“Het was een zeer uitdagend jaar maar uiteindelijk ook een seizoen dat erg loonde. Ik heb erg veel geleerd en ik kan niet wachten om te zien wat volgend jaar zal brengen. We zullen komend weekend pushen zodat we het jaar op een hoogtepunt kunnen eindigen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België