Vandoorne knokt zich opnieuw in de punten:” Wat een gekke race!”

30 april 2018 — Het zag er tijdens de GP van Azerbeidzjan lange tijd slecht uit voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Desondanks slaagde hij er toch in om negende te worden en in de punten te finishen.


“Wat een gekke namiddag! Azerbeidzjan is meestal een gekke race en dat was nu opnieuw het geval,” blikt Vandoorne terug.

Dat de GP van Azerbeidzjan een gekke race was werd duidelijk aan de hand van de vele incidenten en safety cars die er waren. Op een bepaald moment reed Vandoorne allerlaatste maar een juiste beslissing om van banden te wisselen zorgde ervoor dat hij alsnog in de punten wist te finishen.

“Tegen het midden van de race was ik laatste en er was weinig kans om nog iets goed te doen. Vervolgens kwam de safety car op de baan en maakte ik de juiste beslissing om nieuwe warme banden te laten monteren terwijl iedereen problemen leek te ondervinden om temperatuur in zijn banden te krijgen. Het was zeker niet slecht om dan achteraan te rijden. Ik had immers vertrouwen en slaagde erin om enkele wagens in te halen en in de punten te geraken.”

Op het lange rechte stuk van het Baku City Circuit werd echter duidelijk dat de McLaren MCL33 nog steeds te traag is op de rechte stukken. Vandoorne beseft dan ook dat McLaren nog heel wat werk heeft om de wagen te verbeteren.

“We hebben nog steeds te weinig snelheid op de rechte stukken, wat er voor zorgde dat ik problemen ondervond om tijdens de race aan te vallen en te verdedigen. Op dat vlak is er dus nog werk aan de winkel. Ik ben echter blij dat we dit weekend opnieuw punten behaald hebben,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België