Vandoorne: “McLaren kan in Singapore ‘best of the rest’ zijn”

08 september 2017 — Hoewel het op een valse noot eindigde blikt Stoffel Vandoorne positief terug op het voorbije raceweekend in Monza. In zijn column voor ‘motorsport.com' legt hij ook uit waarom hij hoopvol uitkijkt naar de Grote Prijs van Singapore.


“Iedereen bij McLaren-Honda was naar Italië afgezakt met in het achterhoofd dat het een immens moeilijk weekend ging worden maar, als we de technische problemen even terzijde laten, werd het toch nog positief,” legt Vandoorne uit.

Stoffel vindt dat zowel hijzelf als het hele team een zeer sterk weekend achter de rug hebben. Zeker als je weet dat in Monza de topsnelheid van levensbelang is en we weten onderhand allemaal wel dat dat niet het sterkste punt is van McLaren-Honda. Desalniettemin vonden we Vandoorne tijdens de eerste en tweede oefensessie steevast in de top tien terug en hij slaagde erin om door te stoten naar Q3 tijdens de kwalificaties.

“We wisten wel dat de regen een mogelijkheid tot een goed resultaat kon zijn,” aldus Vandoorne. “Het waren nu éénmaal speciale omstandigheden voor iedereen en dat maakte de bandenkeuzes moeilijk. Er is veel gediscussieerd met het team aangaande de banden om de best mogelijke keuze te maken en ik denk dat we een goede kwalificatie achter de rug hadden. Spijtig van de motorproblemen want ik denk dat we nog wat hoger op de grid hadden kunnen terechtkomen.”

Vandoorne was dan ook teleurgesteld dat hij zijn sterke prestaties in de kwalificaties zag verloren gaan door een gridstraf die het gevolg was van die technische problemen.

“Zeker als je kijkt naar ons tempo tijdens de race was het zonde dat ik helemaal achteraan moest starten. Moest ik in de top tien gestart zijn denk ik dat ik me daar had kunnen handhaven.”

Na een goede start kon onze landgenoot een aantal plaatsen goedmaken.

“We waren vrij sterk naar mijn mening,” vertelt hij. “We konden aanklampen bij de Toro Rosso’s, de Red Bulls en de Haas’. Ik had eigenlijk het gevoel dat we sneller waren maar het was zeer moeilijk om in te halen.”

“We wilden wat langer doorgaan op de banden dan de rest en dat bleek te werken maar toen het tijd was om binnen te gaan liet de motor het weer afweten net als op zaterdag en daarmee was onze race over.”

Het goede nieuws is dan weer dat ondanks die problemen tijdens de race McLaren geen gridstraffen krijgt in Singapore. Vandoorne kijkt dan ook uit naar een probleemloos weekend.

“Singapore is een uitstekende gelegenheid voor ons om punten te scoren,” aldus Stoffel. “We moeten er wel rekening mee houden dat er nog twee Mercedessen, twee Ferrari’s en twee Red Bulls voor ons zullen zijn. We moeten dus gewoon hard werken en dan denk ik dat het mogelijk moet zijn om in Singapore het vierde team te zijn.” 

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België