Vandoorne na dertiende plaats: “Dit is niet waarop we gehoopt hadden”

15 april 2018 — Stoffel Vandoorne blikt teleurgesteld terug op zijn GP van China. Na een moeizame start slaagde Vandoorne er nog wel in om enkele plaatsen goed te maken maar verder dan een dertiende plaats kwam onze landgenoot niet.


“Ik kende vandaag geen al te goede start en verloor enkele plaatsen tijdens de eerste ronde,” begint Vandoorne zijn terugblik op de GP van China. “Ik slaagde erin om voorafgaand aan mijn pitstop drie mooie inhaalmanoeuvres te doen. De vraag was echter of we één of twee pitstops zouden maken, zeker gezien de strijd met de wagens rondom ons. Jammer genoeg kon ik niet profiteren van mijn strategie met één pitstop, dit omdat de andere wagens konden profiteren van het maken van een pitstop terwijl de safety car op de baan was.”

“We hadden gehoopt dat er zich nog opportuniteiten zouden voordien tegen het einde van de race. We beschikten uiteindelijk echter niet over de nodige snelheid. Mijn laatste ronden van de race verliepen erg moeizaam door een vibratie in de wagen.”

Voor het eerst dit seizoen slaagde Vandoorne er dus niet in om in de punten te finishen, iets dat teamgenoot Fernando Alonso vandaag wel deed. Het pijnpunt bij McLaren blijkt echter vooral de kwalificatie. Daarin is McLaren te traag, al hoopt Vandoorne wel dat dit de komende races zal beteren.

“Het was niet de dag waarop we gehoopt hadden maar desondanks was onze snelheid vandaag beter dan tijdens de kwalificatie. We werken enorm hard om onze performance op zaterdag tijdens de kwalificatie te verbeteren en hopelijk kennen we een sterker weekend in Baku,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België