Vandoorne na moeilijke race: “Ik leek met een rallywagen te rijden”

26 november 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende een moeilijke race in Abu Dhabi. Bij de start raakte de wagen van Vandoorne beschadigd, waarna hij heel wat problemen ondervond. Vandoorne geraakte vervolgens niet verder dan een twaalfde plaats.


“Het was een erg moeilijke start van de race. Er was wat schade aan de wagen, we ondervonden problemen en voelden dat er iets fout zat,” blikt Vandoorne terug op het begin van zijn race. “Het was een beetje zoals met een rallywagen rijden! Ik had helemaal geen grip, de wagen gleed in alle richtingen en het voelde aan alsof ik een groot probleem had. Het was dan ook een moeilijk begin van de race.”

“Ik had dan ook geen goed gevoel tijdens mijn eerste stint en zelfs na mijn vroege pitstop om te zien wat er mis was, bleef ik problemen ondervinden. Geleidelijk aan ging het iets beter en slaagden we erin om terug betere rondetijden te rijden. Ik bleef me echter erg oncomfortabel voelen in de wagen en ik was dan ook helemaal niet zo snel als normaal. We moeten bekijken wat er juist gebeurd is.”

Het enige positieve voor Vandoorne is dat hij tijdens zijn laatste race van het seizoen de finish haalde.

“Ik was blij dat ik de finishvlag kon zien en het seizoen kon afsluiten. Ik denk dat we het maximale eruit gehaald hebben vandaag. We haalden de finish en konden de wagens in het pak achter ons houden, wat het beste was dat we gezien de omstandigheden konden bereiken.”

Vandoorne blikte vervolgens ook terug op zijn eerste volledige F1-seizoen.

“Het was een seizoen met veel ups en downs. Wat het resultaat betreft was dit niet het seizoen waarop we gehoopt hadden. We kenden heel wat technische problemen en gridpenalty’s, waardoor we heel wat performance en tijd op de baan verloren,” blikt Vandoorne terug op eerste seizoen bij McLaren.

“We zijn blij dat we nu aan het einde van het jaar zijn en we kijken vooruit naar de start van volgend seizoen. We zijn enorm gemotiveerd voor volgend jaar. Er wacht ons enorm veel werk te doen maar we zijn opgewonden over deze nieuwe uitdaging.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België