Vandoorne: “Plots was er hetzelfde probleem als tijdens de kwalificatie”

03 september 2017 — Na de kwalificatie zag het er zo goed uit voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne maar vervolgens ging het van kwaad naar erger, met uiteindelijk een opgave tot gevolg.


De tiende tijd reed Vandoorne tijdens de kwalificatie. Door gridpenalty’s voor andere rijders mocht hij normaal als achtste starten maar dat feestje ging uiteindelijk niet door.

Aan het einde van Q3 verloor Vandoorne immers vermogen en zijn motor moest in de aanloop naar de race vervangen worden. Vandoorne kreeg een gridpenalty van 25 plaatsen en moest de race daardoor als achttiende aanvatten.

Het begin van de race verliep nog goed. Vandoorne startte solide en schoof geleidelijk aan richting de top tien. Uit het niets kreeg Vandoorne echter opeens problemen met zijn Honda-motor, waarna hij de pits inreed en moest opgeven.

“We kregen pas tijdens de ronde dat ik moest opgeven een signaal dat er een probleem was. Ik verloor vermogen,” blikt Vandoorne terug op het einde van zijn race. “Het is gelijkaardig aan het probleem van gisteren. Het is echt jammer want we wisselden de motor met het probleem voor een compleet nieuwe motor. Het is uiteraard frustrerend om opnieuw een probleem te hebben tijdens een race die goed ging. Hopelijk gaat het beter in Singapore.”

“Het is redelijk moeilijk om iets positief mee te nemen uit een raceweekend zoals dit. Van mijn kant uit was het een erg positief weekend op het vlak van de manier waarop ik reed en op het vlak van mijn performance, die erg sterk was. De voorbije races waren sterk wat mij betreft. Het is gewoon echt jammer dat er opnieuw een opgave volgt en dat ik het niet beloond zie. Opnieuw hadden we een probleem maar we moeten vooruitkijken.”

McLaren had zijn zinnen gezet op de volgende race in Singapore en het hoopte om daar geen gridpenalty te incasseren. Dat is echter nog maar de vraag want naast Vandoorne gaf ook Alonso helemaal aan het einde van de race op.

“Ik vermoed dat we in Singapore mogelijk opnieuw een gridpenalty krijgen, ook al weten we nog niet exact wat het probleem is waarmee we vandaag geconfronteerd werden. Het lijkt echter een gelijkaardig probleem als dat van gisteren. We moeten afwachten en zien wat het geeft,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België