Vandoorne na problemen op vrijdag: “Geen ideaal begin van het raceweekend”

10 november 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende geen al te best begin van zijn raceweekend in Brazilië. Problemen met zijn wagen zorgden ervoor dat zijn tweede oefensessie vroegtijdig beëindigd werd.


“Het was voor ons geen ideale vrijdag,” begint Vandoorne zijn terugblik op de vrijdag in Brazilië. “We hadden enkele problemen tijdens de eerste en tweede oefensessie waardoor onze dag vroegtijdig tot een einde kwam. We hebben dan ook niet zoveel kunnen rijden als gewenst.”

“Tijdens de eerste oefensessie hebben we heel wat zaken uitgetest en voorbereidingen gedaan voor volgend jaar. Dit is dan ook niet de voorbereiding die je wil hebben wanneer je een raceweekend ingaat maar zo loopt het nu eenmaal soms.”

Vandaag volgt echter nog de laatste oefensessie waarin voorbereidingen kunnen getroffen worden voor de kwalificatie en de race. Vandoorne hoopt daarin zijn wagen zo goed mogelijk voor te bereiden.

“Hopelijk verloopt de zaterdag beter en kunnen we verder opbouwen naar een goed raceweekend. Alles ligt hier enorm dicht bij elkaar dus het is zeer belangrijk om elk tiende uit je wagen te halen dat erin zit. Dat zullen we tijdens de kwalificatie absoluut proberen doen.”

“De weersomstandigheden voor zondag zijn enigszins onvoorspelbaar en hopelijk kan ons dat wat helpen. Indien de omstandigheden moeilijk zijn en de bandendegradatie hoog dan denk ik dat dit ons een mooie kans biedt,” aldus Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België