Vandoorne vastberaden na kwalificatie: “Punten behalen is het doel”

16 september 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich vandaag als negende voor de GP van Singapore. Vandoorne hoopt van daaruit een sterke race te rijden en voor de tweede keer dit seizoen in de punten te finishen.


Nadat Vandoorne ook al tijdens de oefensessies sterk wist te presteren slaagde hij er samen met teamgenoot Fernando Alonso in om door te stoten tot Q3. Van op de achtste en negende plaats op de startgrid willen Alonso en Vandoorne een sterke raceprestatie neerzetten en in de punten eindigen.

“We kwamen naar hier met de verwachting dat we beide wagens in Q3 zouden krijgen en dat hebben we vandaag ook verwezenlijkt,” zei Vandoorne na afloop van de kwalificatie.

Tijdens de eerste twee onderdelen van de kwalificatie slaagde Vandoorne erin om nog net iets beter te presteren. Tijdens Q3 moest Vandoorne echter tevreden zijn met de negende plaats, wat echter nog steeds een uitstekende uitgangspositie is voor een eventuele tweede puntenfinish dit seizoen.

“Tijdens Q1 en Q2 hadden we een erg goede snelheid en misschien ontbrak het ons daaraan een beetje tijdens Q3, althans in vergelijking met onze concurrenten. Desalniettemin was dit een solide prestatie van het ganse team.”

“Vandaag is een mooi begin maar het is morgen dat echt telt. Misschien hoop ik wel op enkele safety car-periodes maar ik denk dat we het raceweekend op een hoogtepunt kunnen eindigen,” besloot een hoopvolle Stoffel Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België