Vandoorne na teleurstellende kwalificatie: “Ik verwacht een goede race”

25 maart 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reageerde teleurgesteld na zijn problematische kwalificatie voor de GP van Australië. Door een probleem met de brandstofdruk kon Vandoorne zich immers slechts als achttiende kwalificeren. Toch hoopt Vandoorne om op zondag een goede race te rijden.


Het was een teleurstellende eerste kwalificatie van het seizoen voor Vandoorne. Vandoorne kreeg tijdens het eerste deel van de kwalificatie af te rekenen met een probleem met de brandstofdruk op zijn wagen. Daardoor moest hij twee pogingen om een snelle ronde te rijden afbreken.

Vandoorne kon uiteindelijk vlak voor het vallen van de zwart-wit geblokte vlag opnieuw op de baan komen. Hij had echter maar de tijd om één snelle ronde te rijden. Doordat hij tijdens zijn opwarmronde ook nog eens teamgenoot Fernando Alonso moest laten passeren was ook de voorbereiding van die snelle ronde niet ideaal.

“Ik had een probleem met de brandstofdruk tijdens Q1 en daardoor moest ik mijn twee eerste runs afbreken. De motor had daardoor immers te weinig power. Dat was jammer want na de derde oefensessie leek alles de juiste richting uit te gaan en had ik er vertrouwen in. Het is altijd moeilijk wanneer je slechts één mogelijkheid krijgt om een rondetijd neer te zetten. Je kan immers geen risico’s nemen je moet er voor zorgen dat het goed komt,” zei een zichtbaar teleurgestelde Vandoorne na afloop van zijn kwalificatie.

Vandoorne blijft het echter positief bekijken en benadrukt de vooruitgang die McLaren en Honda boeken.

“We hebben dit weekend echte wel enkele goede stappen vooruit gezet. Fernando en ikzelf voelen ons comfortabeler in de wagen. Dat zorgt ervoor dat we ook iets meer kunnen pushen.”

Aan een voorspelling voor de race durft Vandoorne zich niet wagen. Veel zal immers afhangen van hoe betrouwbaar de Honda-motor ondertussen is.

“We hebben overduidelijk nog heel wat werk te doen maar we kunnen nu al enkele positieve zaken meenemen van dit weekend. Ik denk echter dat we morgen een goede race kunnen rijden,” besluit Vandoorne.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België