Vandoorne ondanks voorlaatste tijd positief: “Het ziet er goed uit”

27 april 2018 — Tijdens de eerste twee oefensessies voor de GP van Azerbeidzjan reed onze landgenoot Stoffel Vandoorne telkens de negentiende tijd. Op het eerste zicht lijkt dit teleurstellend maar Vandoorne zelf blikt tevreden terug en hoopt op een positief vervolg van het raceweekend.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Het was een positieve dag,” blikt Vandoorne terug op zijn vrijdag in Azerbeidzjan. “We hebben enkele nieuwe onderdelen uitgetest op de wagen. Tot dusver lag onze focus op het begrijpen en benutten van die nieuwe onderdelen. Er moet nog heel wat geleerd worden en er moeten nog heel wat verbeteringen gedaan worden. Ik denk echter dat onze progressie van vandaag aantoont dat we de juiste richting uitgaan.”

Met twee keer een negentiende tijd zou je op het eerste zicht denken dat Vandoorne teleurgesteld zou zijn maar dat is hij dus niet. Vandoorne kon naar eigen zeggen geen probleemloos rondje zonder verkeer afwerken, wat uiteraard zijn weerslag had op de gereden rondetijden.

“Wat mezelf betreft voelt het veel beter aan dan dat de tijdlijsten eruit zien. We hebben geen ‘zuiver’ rondje op de ultrasoft band kunnen rijden omdat we verkeer hadden en ik ook even tegen de muur aanreed. Ik kon mijn tijd niet verbeteren en schakelde over op de supersoft.”

“Er is zeker en vast nog meer op komst. Hopelijk kunnen we alles goed voor elkaar krijgen en behalen we morgen tijdens de kwalificatie een goed resultaat,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België