Vandoorne: “Ook Italië wordt een erg moeilijke race”

30 augustus 2017 — Stoffel Vandoorne beleefde afgelopen weekend geen al te best raceweekend en ook Italië belooft volgens onze landgenoot een serieuze uitdaging te worden.


Afgelopen weekend was er met de GP van België de thuisrace van Stoffel Vandoorne en komend weekend volgt er al de volgende race op de F1-kalender, de GP van Italië. Vandoorne kijkt er alvast naar uit om op het circuit van Monza in actie te komen, een circuit dat hij goed kent uit het verleden.

“Monza is echt te gek,” begint Vandoorne zijn vooruitblik naar het raceweekend in Monza. “Ik heb er in de Formula Renault 3.5 gereden en ook in de GP2. In beide raceklassen heb ik er gewonnen dus ik ken het circuit erg goed. Ik vind het altijd leuk om er te racen. De fans zijn er geweldig, ze tonen enorm veel passie en doorheen het ganse weekend word je opgezweept door hun enthousiasme.”

Het was een moeilijke thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps en volgens Vandoorne zal ook de GP van Italië een serieuze uitdaging worden. De Honda-motor achterin de McLaren is minder krachtig dan de motoren van de concurrentie. Het wordt dan ook net als in Spa-Francorchamps een zware beproeving voor Vandoorne en teamgenoot Fernando Alonso.

“Spa was overduidelijk een moeilijke race voor ons. We hebben altijd gezegd dat België en Italië twee moeilijke raceweekends zouden worden voor ons. We ondervonden heel wat problemen met onze snelheid op de rechte stukken en we bereiden ons voor op hetzelfde in Monza. We gaan echter hard pushen om onszelf de beste kansen te geven op een goed resultaat.”

“Zoals altijd zal de kwalificatie erg belangrijk worden. Het is echter de race waarbij we aan onze snelheid moeten werken. We moeten er voor zorgen dat we onze positie kunnen handhaven op zondag. We hebben in Spa erg goed als één team gewerkt, dit om zo het maximale te proberen behalen tijdens de kwalificatie en onze vooruitzichten op de race te verbeteren. Ik hoop dat we komend weekend meer van dat kunnen tonen,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België