Vandoorne op het podium tijdens GP2-sprintrace Bahrein

21 november 2015 — Onze landgenoot Stoffel vandoorne is tweede geworden tijdens de zogenaamde 'sprintrace' op het circuit van Bahrein.


Tijdens de ‘sprintrace’ is er geen verplichte pitstop en starten de eerste acht rijders in omgekeerde volgorde van de raceuitslag van de eerste race. Aangezien Vandoorne gisteren de race won moest hij van op de achtste plaats vertrekken.

Het was dan ook Alex Lynn die van op de polepositie mocht vertrekken maar Lynn wist die polepositie niet om te zetten in een overwinning. Het was immers Mitch Evans die met de overwinning aan de haal ging.

Stoffel Vandoorne kende eveneens een bijzonder goede start en lag na amper twee bochten reeds in tweede positie, achter polesitter Lynn. Het was uiteindelijk echter Evans die Vandoorne en Lynn nog wist te passeren. Daardoor strandde Vandoorne op zo’n anderhalve seconde van de overwinning. Evans won in Bahrein zijn tweede race van het seizoen, voor Vandoorne en Alex Lynn die het podium vervolledigden.

Vandoorne, die reeds zeker is van de GP2-titel, vergrootte in Bahrein zijn leidersplaats in het kampioenschap. Onze landgenoot heeft nu 316,5 punten terwijl Alexander Rossi puntenloos Bahrein verlaat en als tweede in de wk-stand 169,5 punten heeft.

Volgend weekend vindt in Abu Dhabi, net als in de Formule 1, het laatste raceweekend van het seizoen plaats.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België