Vandoorne over de GP van Azerbeidzjan: “Alles eruit halen wat erin zit”

20 juni 2017 — Komend weekend vindt de GP van Azerbeidzjan plaats, het zal meteen ook de allereerste keer zijn dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne in actie komt op het stratencircuit van Baku. Vandoorne kijkt er alvast naar uit, al beseft hij ook dat het opnieuw een bijzonder moeilijk raceweekend zal worden.


Canada was opnieuw een moeilijk en teleurstellend raceweekend voor McLaren en Stoffel Vandoorne. Tijd om daarbij te blijven stilstaan is er echter niet. Komend weekend vindt immers al het volgende raceweekend plaats. Stoffel Vandoorne zal dan kennismaken met het stratencircuit van Baku.

Het Baku City Circuit staat nog maar sinds vorig jaar op de F1-kalender. Vandoorne maakt alvast op een virtuele manier kennis met het circuit.

“Ik kijk er naar uit om voor de eerste keer in Baku te racen,” blikt Vandoorne vooruit naar de GP van Azebeidzjan. “Ik heb heel wat tijd gespendeerd in de simulator om het circuit al te leren kennen. Ik heb ook vorig jaar al in de simulator over het stratencircuit van Baku gereden om de engineers het nieuwe circuit toen te helpen leren kennen. Het voelt dus niet helemaal nieuw aan.”

“Het circuit is een mix van karakteristieken van andere circuits, hoge snelheden en lange rechte stukken maar ook close racing en hard aanremmen voor de smalle bochten. Er is wat van alles op het circuit terug te vinden dus onze engineers wacht heel wat werk te doen. Het brandstofverbruik ligt hoog en het circuit vergt ook veel van het energy recovery system. We zullen ons pakket dan ook moeten proberen te optimaliseren.”

Vandoorne blikt ook nog even terug naar Canada al beseft hij ook dat vooruitkijken de boodschap is. Met het Baku City Circuit dient zich daarbij opnieuw een circuit aan dat niet echt past bij de wagen van McLaren.

“Canada was een teleurstellende race voor het ganse team en we verwachten niet dat Baku ons positief zal verrassen op het vlak van performance. We leren echter constant bij en we werken enorm hard om onze problemen te overwinnen.

“We zullen zo hard mogelijk blijven vechten en proberen om alles uit ons pakket te halen dat erin zit,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België