Vandoorne over problemen op vrijdag: “Serieuze tegenvaller op een circuit dat nieuw is voor mij”

28 oktober 2017 — De eerste oefensessies voor de GP van Mexico verliepen niet al te vlot voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot heeft er echter vertrouwen in dat het op zaterdag een stuk beter zal gaan.


“Ik had een motorprobleem tijdens de eerste oefensessie, waardoor ik overduidelijk amper kon rijden,” blikt Vandoorne terug. “Ook tijdens de tweede oefensessie was het voor ons moeilijk om aan het begin van de sessie op de baan te gaan. Ik had immers een wiel dat los stond. We slaagden er uiteindelijk wel in om ons programma voor de sessie af te werken en de data te verzamelen die we nodig hadden.”

“Ik hoop dat zaterdag beter zal verlopen en dat we dan een dag zonder problemen kennen, dat we dan een normaal weekend hebben. Ik ben tevreden dat we de oorzaak hebben gevonden van het motorprobleem tijdens de eerste sessie en hopelijk kunnen we in de aanloop naar de kwalificatie zoveel mogelijk kilometers maken tijdens de derde oefensessie.”

Vandoorne verwijst daarmee vooral naar het feit dat het Autódromo Hermanos Rodríguez voor hem een compleet nieuw circuit is en dan zijn technische problemen een serieuze tegenvaller zijn wanneer je het circuit wil leren kennen.

“Op een nieuw circuit is kilometers maken altijd het allerbelangrijkste, zeker wanneer je de wagen omwille van de enorme hoogte waarop we rijden ook nog eens voor een serieuze uitdaging stelt. Ik heb er vertrouwen in dat we de wagen tegen de sessies op zaterdag nog kunnen verbeteren, dit op voorwaarde dat we voldoende op de baan kunnen gaan en zoveel mogelijk info kunnen verzamelen voor de kwalificatie en de race,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België