Vandoorne over wiel-incident: “Plots voelde ik dat er iets mis was”

13 april 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed zich tijdens de tweede oefensessie voor de GP van China plots in de kijker, al was het niet op een manier die hij graag had: plots stond hij immers langs de kant van de baan met een losstaand wiel.


“Het was niet de meest vlotte vrijdag voor ons,” begint Vandoorne zijn terugblik op de twee oefensessies op vrijdag in China. “We kenden problemen tijdens de eerste oefensessie en ook de tweede oefensessie was niet perfect door een probleem tijdens de pitstop.”

“Ik had tijdens de namiddag echter meer vertrouwen in de wagen. Over het algemeen hebben we veel geleerd en was de tweede oefensessie een veel betere sessie. Het meest positieve vandaag, was net als tijdens de voorbije raceweekends, dat onze racesnelheid veelbelovend is. Op het vlak van de kwalificatie hebben we nog redelijk wat werk te doen.”

“Er is echter nog heel wat mogelijk. Het weer ziet er wat tricky uit morgen en er zijn nog wat mogelijkheden op het vlak van de banden,” aldus Vandoorne. “We zijn voorbereid en we weten wat we willen voor de race. We zouden ons dan ook in een sterke positie moeten bevinden. De wind was wat lastig vandaag maar over het algemeen kenden we geen al te grote problemen.”

Op dat probleem na de pitstop in de tweede oefensessie dus na. Daarbij werd Vandoorne net na een pitstop met een losstaand wiel opnieuw de baan op gestuurd. Vandoorne moest vervolgens zijn wagen langs de kant van de baan parkeren.

“Na de pitstop verliet ik de pitbox en ik voelde niet meteen dat er iet mis was. Pas toen ik links instuurde in de derde bocht voelde ik wat. Toen ik in de spiegel keek zag ik dat het wiel rechts achteraan los stond. Ik parkeerde dan ook uit voorzorg meteen de wagen. We onderzoeken momenteel nog wat er mis is gelopen. Het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen.”

“Pitstops maken deel uit van de Formule 1 en dat zal denk ik ook altijd zo blijven. Uiteraard houden we niet van incidenten zoals we dat in Bahrein zagen. We hebben al verschillende wagens aan de kant zien parkeren en het is zeker niet iets dat we graag zien gebeuren maar af en toe gebeurt het,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België