logo
 

Vandoorne: “Pas vlak voor de persmededeling kreeg ik het te horen”

19 oktober 2016 — Stoffel Vandoorne werd tijdens het raceweekend van de GP van Italië door McLaren-Honda als teamgenoot van Fernando Alonso bevestigd voor het seizoen 2017. Het nieuws kwam in Monza voor velen als een verrassing, ook voor Vandoorne zelf.


Stoffel Vandoorne kan niet wachten tot hij eindelijk aan zijn eerste volwaardig F1-seizoen bij McLaren-Honda kan beginnen. Na maanden van speculaties en talloze vragen over zijn toekomst was er in Monza tijdens het raceweekend van de GP van Italië plots duidelijkheid.

Tijdens een in der haast bijeen geroepen persconferentie maakte McLaren-Honda bekend dat Jenson Button een stap opzij zou zetten. Alonso en Vandoorne vormen het rijdersduo volgend seizoen en die aankondiging kwam ook voor Vandoorne enigszins als een verrassing.

Normaal gesproken was er op zaterdag na de kwalificatie immers gewoon een persbabbel voorzien, eentje zoals gebruikelijk is na de kwalificatie. Daags voordien had Vandoorne nogmaals dezelfde vragen moeten beantwoorden over zijn toekomst bij McLaren. Onze landgenoot moest toen voor de zoveelste keer zeggen dat er nog geen duidelijkheid was, dat er nog niets beslist was. Tot die zaterdag in Monza, toen het plots allemaal erg snel ging.

“Ik hoorde het zelf ook echt pas op de dag zelf, toen is de beslissing genomen. Dus het ging allemaal heel snel. Ik kreeg een telefoontje van Ron Dennis, hij vertelde het,” zegt Vandoorne in een interview met ‘GPUpdate’. “Zo gaan die dingen in de Formule 1”.

Vlak voor de officiële bekendmaking kreeg Vandoorne nog even de kans om familie en vrienden op de hoogte te brengen van het goede nieuws. Eindelijk was er die zekerheid, eindelijk kon Vandoorne zeggen dat hij in 2017 op de F1-startgrid zal staan.

“Het was toch een speciaal moment om eindelijk de zekerheid te hebben dat ik volgend jaar in de Formule 1 rijd. Maar aan de andere kant voelde het ook een beetje normaal. Natuurlijk was het heel bijzonder, maar ik was al zo lang aan het pushen om dit zitje te krijgen. Dan is het ook vooral een opluchting als je eindelijk de bevestiging krijgt.”

Uitgerekend op 26 maart 2017, wanneer Stoffel Vandoorne zijn verjaardag viert en 25 jaar wordt, zal hij aan zijn eerste volwaardige F1-seizoen beginnen. Van een mooi verjaardagsgeschenk gesproken.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België