Vandoorne: “Red Bull is in 2018 de norm voor McLaren”

16 november 2017 — In een vraaggesprek met de officiële F1-website blikt Stoffel Vandoorne terug op zijn eerste seizoen als F1-piloot en blikt hij ook vooruit naar 2018.


Het was allesbehalve gemakkelijk voor Vandoorne om zijn debuut te maken bij een team waar de laatste jaren alles vierkant lijkt te draaien. Als we de balans opmaken van dat debuutseizoen zien we vijf opgaves en in Bahrein geraakte hij zelfs niet aan de start van de race. Maar we zien even goed twee indrukwekkende zevende plaatsen en het feit dat hij zijn teamgenoot en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso vooral tijdens de tweede seizoenshelft goed kon bijhouden is ook bemoedigend.

Vandoorne laat weten dat hij zich niet uit het lood heeft laten slaan door die moeilijke situatie waarin zijn team verkeerde.

“Ik ben al mijn hele carrière geconfronteerd geweest met stress,” aldus de Rumbekenaar. “Alle problemen die we dit seizoen hadden hebben me niet uit mijn lood geslagen. Ik heb altijd mijn best gedaan om het best mogelijke resultaat te behalen en te leren van elke ronde die ik met de auto gereden heb, zelfs wanneer we door omstandigheden niet zoveel rondjes konden rijden als we wel gewild hadden.”

“Uiteindelijk vind ik ook dat zo’n debuutseizoen overschat wordt, als we in de F1 komen hebben we al jaren geracet. De ambities in die lagere klassen zijn hetzelfde want als je daar niet slaagt geraak je nooit in de F1.”

Het feit dat hij zijn teamgenoot Alonso aardig kon bijhouden is voor de Belg het positiefste dat hij onthoudt van 2017. De toekomst met McLaren ziet hij bovendien vol vertrouwen tegemoet.

“McLaren blijft één van de grootste teams in de F1 maar het is ook waar dat dat de voorbije jaren niet altijd duidelijk was. We weten ook allemaal wat het probleem was maar er staan grote veranderingen op til. Dit jaar zijn er al een aantal wijzigingen geweest en de grootste verandering moet nog komen in 2018. We werken allemaal keihard om het team weer op de rails te krijgen en daar gaan we ook in slagen. Ik weet zeker dat dit het juiste team is voor mij.”

Met die grootste verandering in 2018 doelt Vandoorne natuurlijk op de komst van Renault. Als we zien wat Red Bull bereikt als klant van de Franse motorenbouwer dan zijn de verwachtingen hooggespannen, beseft ook onze landgenoot.

“Ik weet ook nog niet heel veel. Natuurlijk is het team honderd procent gefocust op de auto voor volgend seizoen. Alles wat ik al gehoord heb was positief, de auto is niet aangetast na die grote veranderingen.”

“Wat we van Renault al gezien hebben is veelbelovend als je naar de resultaten van Red Bull kijkt, met hun overwinningen en podia. Dat brengt druk met zich mee, maar dat is positief omdat we weten wat de norm is.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België