Vandoorne: “Samenwerking tussen McLaren en Renault is goed voor de F1”

23 september 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne vertelt in zijn column voor 'Motorsport.com' dat het volgens hem goed is voor de Formule 1 dat McLaren en Renault vanaf volgend jaar samenwerken.


In Singapore behaalde Vandoorne zijn tweede puntenfinish van het seizoen. Door zijn zevende plaats dikte het puntentotaal aan tot zeven punten. Tijdens het raceweekend was er echter veel te doen rondom de aankondiging dat McLaren de samenwerking met motorpartner Honda stopzet en vanaf 2018 samenwerkt met Renault.

Volgens Stoffel Vandoorne is de samenwerking met Renault niet alleen goed voor McLaren maar ook voor Renault.

“Voor iedereen bij McLaren ging het weekend natuurlijk niet alleen over wat er op het circuit gebeurde, maar er was ook de grote aankondiging dat we in 2018 naar motoren van Renault overstappen,” vertelt Vandoorne in zijn column. “Ten eerste vind ik het jammer dat het niet is gelukt met Honda, omdat ik denk dat dat voor iedereen het beste was geweest. Maar het is opwindend nieuws voor het team dat we volgend jaar samen zullen werken met Renault.”

“Het is goed voor McLaren, goed voor Renault en goed voor de F1. Ik denk dat dit het team een nieuwe boost kan geven en we volgend jaar een grote stap kunnen zetten. De rest van het jaar moeten we gewoon erg hard blijven pushen met Honda. Er zijn nog zes races te gaan en we moeten daar het beste van maken.”

Tijdens de resterende races hoopt Vandoorne ongetwijfeld dat hij opnieuw in de punten zal kunnen eindigen, al zal dat ongetwijfeld veel moeilijker worden dan in Singapore. De circuits die eraan komen zijn wat de karakteristieken betreft helemaal anders dan het ‘trage’ stratencircuit in Singapore. Met de minder krachtige Honda-motor staat McLaren dus nog voor zes moeilijke raceweekends, raceweekends waar Vandoorne echter het beste van wil maken.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België