Vandoorne tevreden na nieuwe punten in Bahrein: “Een sterke inhaalrace gereden”

08 april 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte de GP van Bahrein als achtste in de punten. Vandoorne blikt tevreden terug op zijn race, al maakte hij wel een bijzonder slechte start.


Na die slechte start slaagde Vandoorne erin om een solide GP van Bahrein te rijden. Hij ontwikkelde een goed racetempo en door enkele strategisch goed geplande pitstops finishte hij op een knappe achtste plaats.

“Na de start van de race had ik niet gedacht dat dit vandaag nog mogelijk zou geweest zijn!” aldus Vandoorne. “Ik had een verschrikkelijk slechte start met veel wielspin. Na de eerste bocht reed ik allerlaatste. Van daaruit reed ik een mooie inhaalrace en slaagde erin om achtste te eindigen. Beide wagens opnieuw in de punten, dat is erg leuk.”

Na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag wisten Vandoorne en McLaren dat ze tijdens de race competitiever zouden zijn.

“We wisten dat onze racesnelheid beter zou zijn dan wat we tijdens de kwalificatie lieten zien en dat hebben we vandaag ook bewezen. We hebben heel wat wagens ingehaald en maakte enkele mooie inhaalmanoeuvres in de eerste bocht.”

“Het was voor mij een geweldige race en ik heb echt genoten van de gevechten op de baan. Ik ben dan ook erg blij. We waren zeer ambitieus vandaag. Onze strategie was goed, onze racesnelheid was beter dan veel wagens rondom ons en beide wagens in de punten is een uitstekend resultaat.”

Door zijn achtste plaats vandaag behaalde Vandoorne opnieuw vier belangrijke punten, wat zijn puntentotaal na amper twee races al op zes brengt. Vorig jaar behaalde Vandoorne amper dertien punten over een volledig F1-seizoen. Er mag dan ook gesproken worden van een veel betere start van het seizoen dan vorig jaar.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België