Vandoorne valt stil na behalen podiumplaats: “Gelukkig hebben we de race uitgereden”

15 april 2019 — Stoffel Vandoorne zegt dat hij geluk gehad heeft dat hij de Formule E-race in Rome heeft kunnen uitrijden. Net na de finish moest hij zijn bolide immers aan de kant zetten door een probleem met de aandrijflijn.


Na een moeizame start van het seizoen was er bij HWA het afgelopen weekend eindelijk tijd om te feesten. Stoffel Vandoorne schonk zichzelf en zijn team de allereerste podiumplaats in de Formule E maar het heeft niet veel gescheeld want net na de aankomst moest Stoffel zijn bolide parkeren met technische problemen.

“Het was vermoedelijk een probleem met de aandrijflijn,” wist Vandoorne tegenover ‘Motorsport’ te vertellen. “Maar ik wist wel min of meer dat het er aan zat te komen, de laatste paar ronden zag je me ook vertragen.”

“Er was geen probleem met vermogen, het was een kwestie van de auto te ontzien. Zoveel mogelijk de kerbs vermijden en niet volgas over de hobbels gaan, dat maakte het erg moeilijk voor ons.”

Vandoorne hoopt dat met deze podiumplaats een bladzijde omgeslagen wordt voor hemzelf en voor zijn team.

“Ik hoop echt dat we nu een bladzijde kunnen omslaan. Het is een moeilijke start van het jaar geweest en als je dan hier komt en uiteindelijk op het podium terecht komt is dat een grote prestatie voor iedereen. Ik ben erg tevreden, we hebben goed werk verricht dit weekend en we hebben ook in de kwalificaties een goed tempo laten zien.”

“We waren snel waar het belangrijk was. Ik ben trotser op onze prestaties tijdens de race want dat is wat we altijd tekort kwamen. Ik heb altijd gezegd dat we daar moesten aan werken en zorgen dat we het einde halen.”

“Ik probeerde de leiders te volgen, ik had geen moeite met hun tempo terwijl ik ook nog wat energie wist te sparen voor het einde van de race,” besluit Vandoorne.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België