Vandoorne voelt zich klaar om McLaren te leiden

05 oktober 2017 — Stoffel Vandoorne is al enige tijd bevestigd bij McLaren voor volgend seizoen, maar de toekomst van zijn teamgenoot, Fernando Alonso, is op dit moment nog onzeker. Wat de beslissing van Alonso ook mag zijn, Stoffel Vandoorne voelt zich klaar om de leidende rol over te nemen bij het team uit Woking.


De afgelopen twee races wist Stoffel Vandoorne steeds als zevende te eindigen, waardoor hij zijn totaal van 1 naar 13 punten wist te brengen. Daardoor staat hij ook voor Fernando Alonso in het kampioenschap. Na een moeilijke start gaat het dus in stijgende lijn voor de Belg in zijn eerste seizoen in de Formule 1. Ook tijdens de GP van Japan hoopt Vandoorne op een goed resultaat, ook al ligt het circuit van Suzuka de wagen van McLaren-Honda niet goed.

Mocht Fernando Alonso beslissen om McLaren volgend jaar te verlaten, dan is Stoffel Vandoorne er naar eigen zeggen klaar voor om de leiding in het team over te nemen: “Ik voel me er voor de volle honderd procent klaar voor”, zegt hij tegenover Racer. “Alles gaat nu de goede richting uit voor mij.”

“Het team vertrouwt op dit moment ook al veel op mijn bijdrage. Ik breng immers veel tijd door in de simulator in Woking, samen met de mensen van de aerodynamica en andere afdelingen. Ik voel me dan ook klaar om het team te leiden. Fernando blijft immers niet voor eeuwig bij het team.” McLaren liet al meerdere keren verstaan dat ze Stoffel Vandoorne zien als hun rijder voor de ‘lange termijn’.

“Verder weet ik niets over de toekomst van Fernando bij het team. Ik doe mijn taak aan mijn kant van de garage en dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Ik probeer dan ook niet al te veel na te denken over mijn teamgenoot, om eerlijk te zijn. Ik focus op mezelf, om me zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er te komen staat.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België