Vandoorne: “Voorlopig blijf ik me focussen op de F1”

30 maart 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne begon een week geleden aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Daarop zal de focus volgens Vandoorne ook blijven liggen, al zijn er ook interesses naast de Formule 1.

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Met een negende plaats tijdens de GP van Australië veroverde Vandoorne tijdens de eerste race meteen ook zijn eerste punten van het nieuwe F1-seizoen. Wetende dat er nog heel wat updates voor zijn wagen gaan volgen, en wetende dat McLaren nu al veel beter in staat is om de strijd in de middenmoot van de F1 aan te gaan, is Vandoorne bijzonder gemotiveerd om tijdens dit F1-seizoen verdere successen na te streven.

Progressie boeken de komende races, dat is het doel. De focus ligt bij Vandoorne dit seizoen dan ook volledig op de Formule 1, dit in tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso, die zijn F1-seizoen combineert met het World Endurance Championship.

Toch is er ook de verleiding voor Vandoorne om zijn activiteiten in de Formule 1 te combineren met andere races, dit naar het voorbeeld van Alonso. Zo heeft Vandoorne laten vallen dat hij graag zou deelnemen aan de Bathurst 1000.

“Bathurst is een erg coole race. Ik heb enkele vrienden die er geracet hebben, we zullen zien wat de toekomst brengt,” zei Vandoorne deze week. “Het is echter niet iets waarnaar ik momenteel heel hard kijk.”

“Mijn focus blijft voor de volle 100 procent op de Formule 1 liggen en dat is enorm belangrijk wanneer je succes wil boeken in de F1. De Formule 1 is mijn hoofddoel.”

Dit jaar zal Vandoorne alvast niet deelnemen aan de Bathurst 1000, de race conflicteert immers met de F1-race in Japan.

“We zullen zien welke mogelijkheden er in de toekomst zijn. Indien het past, waarom niet?” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België