Vandoorne: “We hadden te weinig snelheid op de rechte stukken”

30 oktober 2017 — Stoffel Vandoorne blikt redelijk positief terug op zijn Mexicaanse GP. Onze landgenoot startte de race van op de negentiende plaats en finishte na een sterke inhaalrace als twaalfde. Vandoorne moest echter ook besluiten dat zijn McLaren MCL32 nog steeds over te weinig snelheid beschikt op de rechte stukken.


“We maakten een enorm goede start. Ik reed al dertiende na de eerste ronde, maar we hebben vandaag ook gezien hoeveel snelheid we op het rechte stuk mistten,” zei Vandoorne gisteren na afloop van de race. “We konden zelfs geen Sauber achter ons houden en konden vervolgens niet inhalen, waardoor we terrein verloren. Onze snelheid op een vrije baan was echter zeer positief. De wagen voelde erg goed aan en we wisten dat het door achteraan te starten erg moeilijk voor ons zou worden.”

“Tegen het einde van de race werd het erg opwindend omdat enkele wagen samen kwamen. Het toont echter nog steeds dat onze snelheid op de rechte stukken niet goed genoeg is. Het was een moeilijke race voor ons, dit terwijl we eventueel met beide wagens in de punten hadden kunnen finishen. Onze race werd echter gecompromitteerd door onze snelheid en de erg late call tijdens de virtuele safety car. Het is echter positief dat onze racepace erg sterk was en we de finish haalden. Uiteindelijk is het verschil met de rest op de rechte stukken nog steeds te groot.”

Tot slot feliciteerde Vandoorne Hamilton ook met het behalen van zijn vierde wereldtitel.

“Mijn felicitaties aan Lewis Hamilton vandaag. Het is een grootse prestatie en hij heeft dit seizoen erg sterk gestreden,” besloot Vandoorne zijn terugblik op de Mexicaanse GP.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België