Vandoorne: “We hebben een goede kans op punten in Hongarije”

24 juli 2017 — Volgens Stoffel Vandoorne moet de Grote Prijs van Hongarije van komend weekend McLaren de mogelijkheid bieden om punten te scoren. Het Britse team heeft dit seizoen nog maar één keer punten gescoord.


De moeilijke start van het derde seizoen van de samenwerking tussen Honda en McLaren in de Formule 1 zorgt ervoor dat het team minder competitief is dan verwacht. De negende plaats van Fernando Alonso in Bakoe is de enige keer dat het team punten scoorde dit seizoen. Het staat dan ook onderaan het kampioenschap voor constructeurs.

De laatste race, de GP van Groot-Brittannië, verliep verrassend goed voor Stoffel Vandoorne. Hij was snel genoeg voor Q3 en strandde op vier seconden van de tiende plaats en dus ook zijn eerste puntenfinish van het seizoen. Vandoorne denkt dan ook dat de GP van Hongarije een goede race kan worden voor McLaren.

“Boedapest zou een goede kans moeten zijn voor ons om punten te scoren”, vertelde Vandoorne tegenover ‘Motorsport. “Het circuit is te vergelijken met Monaco, maar dan zonder de muren. Er zijn dus heel wat bochten. Je hebt dan ook een goed chassis nodig met goede downforce. Hopelijk zijn we hier dan ook wat competitiever.”

“Het was een verrassing om ons bij de top tien te kunnen kwalificeren op Silverstone. Maar dat betekent dat ons chassis het goed doet in de snelle bochten, op voorwaarde dat we het goed voor elkaar hebben. Het was positief dat we op dergelijk circuit konden strijden met Force India en Williams. We gingen immers het weekend in met het gevoel dat Silverstone pijnlijk voor ons kon zijn. Dat we teleurgesteld zijn doordat we net geen punt hebben kunnen scoren toont aan dat we progressie maken bij McLaren-Honda.”

Ondanks de vele geruchten bij Fernando Alonso in verband met een vertrek bij McLaren, zegt Vandoorne dat hij geen rol speelt in de rijdersmarkt.

“Ik heb een langdurig contract met McLaren en de dingen gaan goed”, zei Vandoorne. “We gaan de zomer in en dan spreken mensen over de rijdersmarkt. Wat mezelf betreft zal ik er geen grote rol in spelen. Ik wil bij McLaren blijven en ik werk erg hard met het team aan de toekomst. Deze moeite nu doen is belangrijk omdat we voorbereid moeten zijn wanneer we competitief genoeg zijn om vooraan te vechten.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België