Vandoorne: “We houden de moed erin, McLaren en Honda werken bijzonder hard”

28 februari 2017 — Ook de tweede testdag verliep voor McLaren niet probleemloos, waardoor onze landgenoot Stoffel Vandoorne niet echt kon genieten van zijn allereerste testdag met de MCL32.


Voor de tweede dag op rij kreeg McLaren immers af te rekenen met technische problemen. Gisteren was er een olielek en ook vandaag waren er motorproblemen. Vandoorne viel ‘s ochtends al vroeg stil met zijn McLaren en nadien was er een verlies aan vermogen.

De volledige power unit moest gewisseld worden, waardoor heel wat kostbare tijd verloren ging. In de voormiddag kon Vandoorne slechts 29 ronden afwerken. Door de motorwissel, die urenlang duurde, kon Vandoorne tijdens de namiddagsessie daaraan slechts 11 ronden toevoegen.

Slechts 40 ronden op de tweede testdag dus voor McLaren. Samen met de 29 ronden die Alonso gisteren wist te rijden heeft McLaren op twee testdagen slechts 69 ronden kunnen rijden. Het is een groot verschil met topteams zoals Mercedes en Ferrari, die op één dag bijna het dubbele afleggen. Het doet terugdenken aan de dramatische voorbereiding van vorig jaar. Vandoorne zelf houdt de moed er echter in.

“Dit is nog maar de tweede dag van de wintertests,” zei Vandoorne na afloop. “Het is dan wel niet de start waarop we gehoopt hadden, we hadden immers graag vandaag en gisteren veel meer ronden gereden. We zijn echter een professioneel team. We werken bijzonder hard om de problemen op te lossen waarmee we gisteren en vandaag geconfronteerd werden.”

“Er resten ons nog maar zes dagen, wat niet veel is. We moeten dan ook uit iedere ronde die we rijden het maximale halen. Momenteel werkt het team erg hard om de problemen op te lossen zodat de andere dagen beter kunnen verlopen.”

Vandoorne heeft zelf geen idee wat het probleem vandaag juist was.

“Momenteel weten we niet wat exact het probleem was. We verloren vermogen tijdens de ochtend en we besloten om de motor te wisselen. Ik vermoed dan ook dat Honda zal analyseren wat er juist mis is gegaan en ze zullen met ee antwoord komen.”

Morgen neemt teamgenoot Fernando Alonso het stuur over van Vandoorne. Vandoorne komt vervolgens donderdag opnieuw in actie met de MCL32.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België