logo
 

Vandoorne: “Wereldkampioen worden is mijn doel”

05 september 2016 — Stoffel Vandoorne is uiteraard maar al te blij dat hij volgend seizoen als racepiloot mag uitkomen voor het McLaren-Honda F1 team


Het was het voorbije weekend zenuwachtigheid troef onder de Belgische F1-fans. Zou McLaren-Honda Vandoorne dan toch bevestigen en Jenson Button zijn plaatsje afstaan? Of zou Vandoorne alsnog op zoek moeten naar een ander F1-team, of erger, nog een seizoen aan de kant moeten staan toekijken?

Tijdens de dagen voorafgaand aan het raceweekend in Monza werd er druk gespeculeerd dat Jenson Button te horen zou hebben gekregen dat Vandoorne hem in 2017 zou vervangen. McLaren deed de berichtgeving af als pure speculatie en liet verstaan dat er pas eind september een beslissing zou vallen. Uiteindelijk volgde zaterdagnamiddag dan toch de bevestiging dat Vandoorne volgend jaar racepiloot bij McLaren-Honda zal zijn.

“Superblij dat het nu officieel is. En moeilijk om beseffen - ik moet even in mijn arm knijpen”, zegt een lachende Stoffel Vandoorne tegenover ‘Het Laatste Nieuws’.

Aan ambities ontbreekt het onze landgenoot ook niet. Na de aankondiging van zijn racezitje bij McLaren-Honda voor 2017 heeft Vandoorne wat de F1 betreft slechts één uiteindelijk doel voor ogen: “Wereldkampioen worden over een paar jaar, dát is mijn doel.”

Een man met een missie dus ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België