Vandoorne wil punten in Singapore: “Uithoudingsvermogen wordt enorm belangrijk”

12 september 2017 — Stoffel Vandoorne kijkt reikhalzend uit naar het raceweekend in Singapore. Vandoorne hoopt er voor de tweede keer dit seizoen in de punten te finishen.


De GP van Singapore is altijd iets speciaal op de F1-kalender. Er wordt geracet onder kunstlicht en de rijders, die de Europese tijdzone gewoon zijn, moeten heel hun dag en slaapritme overhoop gooien. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er echter naar uit om in Singapore te racen.

“Ik heb nog nooit in Singapore geracet maar ik heb het raceweekend de voorbije jaren al wel meegemaakt aan de zijde van het team,” blikt Vandoorne vooruit naar komend raceweekend. “Om de Europese tijd gewoon te zijn en dan te gaan slapen om 6 uur ‘s morgens is surrealistisch. Het zorgt er mee voor dat deze grand prix enorm speciaal is. Singapore is erg leuk en ik kijk er naar uit om dit jaar nog meer van de stad te leren kennen.”

“Van de grand prix die ik nog niet gereden heb is het zeker één van de races waar ik het meest naar uitkijk. Het is een compleet andere ervaring dan de andere races en de sfeer is er echt uniek. Racen onder kunstlicht in het midden van een stad is echt cool. Met de hoge temperaturen en de luchtvochtigheid zal je over een goed uithoudingsvermogen moeten beschikken. Ik voel me echter goed voorbereid.”

De races in België en Italië verliepen niet zo goed voor McLaren. De renstal hoopt echter om in Singapore, op een circuit waar pure motorkracht minder belangrijk is, met beide wagens in de punten te eindigen.

“We hebben enkele moeilijke races gekend als team maar ik voel me aangemoedigd door mijn persoonlijke prestaties doorheen de raceweekends. Tijdens iedere sessie heb ik positieve zaken kunnen meenemen, zelfs al slaagden we er niet in om de wagens aan de finish van de race te brengen of een goed resultaat te behalen. Ik ben er zeker van dat we meer geluk zullen kennen. Ik hoop dat we in Singapore het maximale uit de sterke punten van ons pakket zullen kunnen halen. Hopelijk eindigen we het raceweekend op zondag op een hoogtepunt,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België