“Vandoorne wordt steeds beter en komt steeds dichter bij Alonso”

21 december 2017 — Zak Brown, de grote baas bij McLaren, blikte terug op het eerste seizoen van Stoffel Vandoorne in de Formule 1. Volgens Brown deed onze landgenoot het uitstekend en wordt hij ook steeds beter.


“Het was een lastige start voor Stoffel, vanwege de betrouwbaarheidsproblemen. Hij was natuurlijk een debutant en een hoop circuits waren nieuw voor hem”, aldus Zak Brown tegenover ‘GPUpdate’. “Fernando Alonso heeft vijftien of zestien jaar ervaring in de Formule 1, dus als hij met een probleem te kampen had, kon hij buigen op lessen uit het verleden.”

Brown maakte ook de vergelijking tussen Alonso en Vandoorne. Volgens Brown werd, naarmate dat het seizoen steeds verder vorderde, het verschil tussen Alonso en Vandoorne steeds kleiner.

“Als je de druk en de omstandigheden in ogenschouw neemt dan kan je zeggen dat Stoffels houding geweldig was, zijn snelheid wordt steeds beter en hij komt dichter bij Fernando.”

Brown verwees daarmee naar het feit dat Vandoorne ondanks zijn beperkte ervaring en de enorme druk die op zijn schouders rustte, toch steeds beter ging presteren naarmate het seizoen vorderde. Toch was er soms een groot verschil tussen Alonso en Vandoorne, al beseffen sommige mensen volgens Brown niet dat dit vaak kwam door het feit dat beide rijders niet over hetzelfde materiaal beschikten.

“Ze hebben niet altijd dezelfde uitrusting gehad – natuurlijk willen we de rijders gelijke kansen geven, maar soms konden we maar een onderdeel ontwikkelen. Het is logisch dat die dan naar de coureur gaat die op meer ervaring kan buigen.” gaf Brown tegenover ‘GPUpdate’ een verklaring voor het grote verschil dat er soms tussen Vandoorne en Alonso was. “Er zijn tijden geweest waarin het gat groter was dan dat deze eigenlijk had mogen zijn, maar dat lag meer aan de wagens dan aan de rijder. Ik ben erg blij met Stoffel”.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België