“Kimi Raikkonen is de toekomst van Sauber, niet het verleden”

20 september 2018 — Volgens Sauber-teambaas Frederic Vasseur zal Kimi Raikkonen een belangrijke rol spelen in de toekomst van het team. Er moet dus niet te veel stilgestaan worden bij het feit dat de Fin terugkeert naar het team waar hij ooit debuteerde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

“Kimi heeft enorm veel ervaring in de Formule 1,” aldus Vasseur. “Voor het team zal hij een serieuze steun zijn terwijl we iedere afdeling van het team uitbouwen.”

“Van de aerodynamica-afdeling tot de ontwerpafdeling enz, ik denk dat iedereen binnen het team meer dan blij is dat Kimi deel zal uitmaken van het team. Het is een enorme stap vooruit voor ons.”

Ook al geeft Raikkonen niet graag interviews en is hij niet echt een fan van commerciële aangelegenheden, toch zal de Fin ook op dat vlak enorm belangrijk zijn voor Sauber.

“Op het vlak van de marketing en commercieel gezien zal hij enorm belangrijk zijn,” aldus Vasseur. “Kijk bijvoorbeeld naar wat er vorige week aan activiteit was op het vlak van sociale media.”

Volgens Vasseur werd er door het personeel erg enthousiast gereageerd toen bekend raakte dat Raikkonen terug zou keren naar Sauber.

“Sommige medewerkers kwam naar mijn bureau en zeiden: ‘Ah, super dat Kimi terugkomt’. Ik wil echter niet stilstaan bij het feit dat hij terugkeert, we moeten aan onze toekomst denken, niet aan het verleden.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België