logo
 

“Veel onzekerheid over terugkeer Kubica”

21 augustus 2012 — Keert Robert Kubica terug naar de Formule 1? Het is een vraag die de F1-paddock reeds geruime tijd bezighoudt.

Kubica crashte zwaar met een rallywagen in Italië. De Pool moest diverse zware operaties ondergaan en hij verloor bijna zijn rechterhand.

Normaal was het de bedoeling dat de Pool dit seizoen zijn comeback zou maken. Kubica raakte echter niet op tijd fit en is nog steeds aan het revalideren. Het is bovendien nog steeds hoogst onzeker wanneer de Pool zijn comeback zal maken, meer zelfs het is zelfs niet zeker of hij ooit een comeback zal kunnen maken.

Kubica werd in het verleden voor een racezitje meermaals aan Ferrari gelinkt. Alonso, collega maar ook een goede vriend van de Pool, zou Kubica alvast welkom heten. De Spanjaard beseft echter dat het zeker nog niet zover is.

“Het is erg moeilijk om te voorspellen of Robert ooit terug 100 procent fit zal zijn en naar de Formule 1 zal kunnen terugkeren,” zei Alonso tegenover F1 Racing Magazine.

“Af en toe spreek ik met hem en het valt hem erg zwaar om zo ver van zijn wereld te zijn, de Formule 1. Hij moet rustig blijven en eerst herstellen en opnieuw volledig fit geraken. Vervolgens kan hij pas aan racen denken,” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België