Veel tickets GP van Portugal plots ‘waardeloos’ door nieuwe coronamaatregelen

21 oktober 2020 — De organisatie van de GP van Portugal heeft na nieuwe coronamaatregelen opgelegd door de Portugese overheid beslist om een groot deel van de tickets in te trekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AIA (@autodromodoalgarve) op

Net als in de rest van Europa loopt het aantal coronabesmettingen in Portugal opnieuw sterk op. Afgelopen maandag waren er iets minder dan tweeduizend nieuwe bevestigde gevallen van het coronavirus en dit zorgt ervoor dat de Portugese overheid krachtdadig ingrijpt.

Er werden nieuwe coronamaatregelen aangekondigd en die hebben ook gevolgen voor de GP van Portugal die komend weekend plaatsvindt. Er zullen immers veel minder toeschouwers op het circuit toegelaten worden.

Aanvankelijk werd verwacht dat er zo’n 50 000 toeschouwers per dag op het Autodromo do Algarve toegelaten zouden worden. De organisatie van de Portugese GP liet echter weten dat er slechts 27 500 toeschouwers toegelaten zullen worden.

Concreet waren er al ongeveer 46 000 tickets voor de race verkocht maar een groot deel van die tickets wordt nu ‘waardeloos’. Vooral de zogenaamde ‘general admission’ tickets zullen geen toegang meer verschaffen waardoor heel wat F1-fans hun raceweekend in het water zien vallen.

Enkel de tickets die recht geven op een ‘genummerde’ plaats zullen nog toegang verschaffen. De tickethouders die hun ticket geannuleerd zien zullen het bedrag terugbetaald krijgen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België