Veel vraagtekens bij Ferrari na eerste race: “Waar is de snelheid naartoe?”

20 maart 2019 — Waar is de snelheid die Ferrari in Barcelona liet zien tijdens de testweken? Dat is de vraag die op ieders lippen brandt na een teleurstellend openingsweekend van de Scuderia in Melbourne.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de preseason testen in Barcelona maakte Ferrari een uitstekende indruk, de Italianen waren snel en kwamen geen uitzonderlijke betrouwbaarheidsproblemen tegen. Mercedes leek maar niet onder stoom te komen en liet na afloop van de testweken uitschijnen dat ze niet op het niveau van Ferrari zaten.

De verrassing was dan ook des te groter toen Mercedes in Melbourne vrijwel het hele weekend domineerde en een vierde plaats het hoogst haalbare bleek te zijn voor Ferrari. Dat was ook voormalig F1-rijder Karun Chandhok niet ontgaan en hij omschrijft het in zijn analyse voor ‘Drivetribe.com’ als volgt.

“Vettel had helemaal geen antwoord op het tempo van Mercedes, niet in het begin en ook niet op het einde,” aldus Chandhok. “Het ontbrak hem aan snelheid door een probleem waar noch hijzelf of zijn team een antwoord op weten. Ook Charles Leclerc beleefde een moeilijk weekend, zijn tempo was ook teleurstellend.”

“Ferrari gaat na deze tegenvaller van formaat een diepgaand onderzoek doen. Het feit dat ze in de strijd voor de laatste podiumplaats aan het kortste eind trokken tegen Red Bull en Honda heeft alleen maar meer zout in de wonde gestrooid.”

Ook Martin Brundle vraagt zich in zijn column voor ‘Sky’ luidop af waar het misgelopen is voor Ferrari.

“Wat is er in hemelsnaam met de Ferrari’s gebeurd? Hun twee auto’s kwamen een minuut later over de streep dan de vliegende Fin. Ze hadden allicht iets sneller kunnen gaan maar dat geldt evengoed voor Bottas.”

“Bovendien konden ze de Red Bull van Max Verstappen niet bijhouden. Die laatste reed een goede race en dook zelfs in het groot op in de achteruitkijkspiegels van Lewis Hamilton. Dat geeft een idee over hoeveel vermogen de Honda-motor nu eigenlijk heeft.”

“Op de baan lijkt de Ferrari sterk. De auto lijkt comfortabel te zijn maar langzaam terwijl de Mercedes ongemakkelijk maar snel lijkt te zijn.”

“Het circuit in Melbourne is wel een speciaal geval maar na de sterke testen in Barcelona hadden de andere teams toch verwacht dat Ferrari het tempo zou aangeven tijdens het seizoensbegin.”

“Ik hoop zeker dat ze een antwoord op hun vragen vinden en dat in Melbourne alleen maar de foute afstelling van de wagen het probleem was,” besluit Brundle. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België