logo
 

Veiligheidsdiscussie tussen Verstappen en Hamilton: “Lewis is hypocriet”

02 juli 2016 — Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden een discussie over de veiligheid. Volgens Verstappen zou Hamilton in de media uitspraken doen alsof veiligheid hem niets interesseert, maar bij Mercedes zou hij een andere mening hebben.


Tijdens een rijdersbriefing voor de GP in Baku zou een veiligheidsdiscussie zijn ontstaan tussen Hamilton en Verstappen. Hamilton zei namelijk dat rijders niet moeten klagen over de veiligheid in de F1. Verstappen meende dat deze uitspraak tegenstrijdig is met de ware gevoelens van de wereldkampioen over de veiligheid.

De discussie begon toen Verstappen aangaf dat hij de ingang van de pitsstraat qua veiligheid niet optimaal vond. Hamilton reageerde op die uitspraak en zei dat hij zich niet druk moest maken, waarna ook Rosberg zich mengde in de discussie.

“Lewis, in de briefing met het team zei je dat de ingang van de pitlane aangepast moest worden en dat je je daar zorgen over maakte,” zei de Duitser.

Verstappen liet na de briefing weten wat hij over de Brit dacht.

“In de media wil Hamilton stoer doen en hij doet dan net alsof veiligheid hem niets interesseert. Binnen het team heeft hij echter een heel andere mening,” besloot de jongste GP-winnaar ooit.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMax Verstappen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië