logo
 

“Veiligheidsmaatregelen GP van Rusland gaan verder dan richtlijnen van de FIA”

09 oktober 2014 — De crash van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan heeft ervoor gezorgd dat er extra druk komt te liggen op de schouders van de organisatoren van de GP van Rusland.


Komend weekend wordt er voor het eerst een F1-race in Rusland georganiseerd. Die race zal plaatsvinden op het F1-circuit van Sochi, waar onlangs nog de Olympische Winterspelen plaatsvonden.

Een nieuw circuit, dat betekent uitgebreide inspecties van de FIA die ervoor moeten zorgen dat alles is ingericht volgens de voorschriften en richtlijnen van de FIA. Diezelfde FIA keurde in augustus het splinternieuwe circuit goed. Zonder goedkeuring zou de eerste F1-race in Rusland nooit kunnen plaatsvinden.

De crash van Jules Bianchi in Japan zorgt echter voor bijkomende aandacht voor de veiligheid in Sochi, dit terwijl de veiligheidsstandaarden van de FIA al enorm hoog zijn.

Bij de organisatoren van de GP van Rusland hebben ze er echter alle vertrouwen in dat de GP van Rusland veilig kan verlopen, ook al is de GP van Rusland voor de meeste baanmarshalls hun eerste F1-race.

“Ik denk dat er altijd enorm veel druk is zodat de eerste race zelfs de veiligheidsstandaarden van de FIA overtreft,” aldus Richard Cregan tegenover Reuters. “We prijzen ons erg gelukkig met iemand zoals Charlie Whiting (Racedirecteur bij de FIA) die enorm veel aandacht besteed aan zelfs de kleinste details. Hij heeft het circuit meermaals bezocht om ons te helpen en inspecties van het circuit te doen.”

“Je kan nooit op je lauweren rusten wat de veiligheid betreft. Je moet er steeds op letten,” voegde Cregan eraan toe. “Alles wat we hier doen is volgens de regels en de standaarden van de FIA.”

Cregan liet ook nog weten dat de Russische baanmarshalls een zeer doorgedreven training kregen en dat het dus geen probleem zou mogen zijn dat dit hun eerste F1-race is.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België