logo
 

Venezolaanse demonstratie voor Maldonado

10 januari 2011 — De 25-jarige rookie Pastor Maldonado mag volgende week zijn kunnen demonstreren in eigen land. Net buiten de hoofdstad Caracas zal hij op 14 januari in een Williams Cosworth FW32 enkele rondjes rijden rondom het Los Proceres monument.

Onder de aanwezigen zal zich ongetwijfeld de veelbesproken president Hugo Chavez bevinden. De Venezolaanse leider supportert al lang voor de talentvolle Maldonado, en ook de nationale oliemaatschappij heeft zich door middel van sponsoring geëngageerd in de carrière van de rijder. Mede hierdoor kreeg hij bij Williams de voorkeur op Nico Hulkenberg.

Pastor Maldonado is pas de tweede Venezolaan in de F1. De eerste was Johnny Cecotto die in 1983 en 1984 bij respectievelijk Theodore Racing en Toleman aan de slag was. Maldonado maakte vorig jaar indruk door op weg naar de wereldtitel in de GP2 6 wedstrijden op rij te winnen. Vorig jaar was Maldonado dichtbij een zitje bij HRT, maar uiteindelijk contracteerde het Spaanse team Karun Chandhok. Kort daarna werd Maldonado’s naam genoemd als testpiloot bij Stefan GP, de opvolger van Toyota. Maar dit team kreeg geen startbewijs voor het seizoen 2010. Zodoende bleef hij nog een jaar langer in de GP2.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor Maldonado

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België