logo
 

Motor met 15 pk extra voor Red Bull in Singapore

05 september 2016 — Tijdens de volgende race in Singapore krijgt Red Bull Racing een verbeterde Renault-motor ter beschikking.


De schade beperken, dat was het doel van Red Bull tijdens de GP van Italië. Op het razendsnelle circuit van Monza, waar de motor enorm belangrijk is, wist Red Bull op voorhand dat het een moeilijk raceweekend zou worden.

Met een vijfde en zevende plaats voor respectievelijk Ricciardo en Verstappen beperkte Red Bull in Monza inderdaad de schade. De renstal staat nog steeds voor Ferrari in het constructeurskampioenschap. Het kreeg daarenboven goed nieuws van Renault.

Renault heeft immers laten weten dat Red Bull Racing vanaf de GP van Singapore over een verbeterde versie van de ‘Tag Heuer’-motor kan beschikken.

“We zullen in Singapore over nieuwe onderdelen en een verbeterde motor beschikken,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

De V6-motor van Renault zou in Singapore zo’n 15 pk krachtiger moeten zijn. Renault spendeert drie tokens en Total zou een verbeterde versie van haar brandstof ontwikkeld hebben. Dit alles zou ertoe moeten leiden dat de RB12 zo’n twee tienden sneller is.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoMax VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België