Verbod boordradio laat Kimi Raikkonen koud: “We zullen zelf onze problemen moeten oplossen”

18 september 2014 — Kimi Raikkonen heeft er niet echt iets op tegen dat er minder over de boordradio zal gesproken worden.

image
De Fin is niet echt een veelprater en dat is niet alleen naast de wagen zo, maar ook in de wagen. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de legendarische uitspraak van de Fin bij Lotus: “Leave me alone, I know what I’m doing”.

Volgens Raikkonen zal er niet zo heel veel veranderen. De Fin is van mening dat er sowieso niet al te veel gezegd wordt in de wagen.

“In mijn geval wordt er sowieso niet al te veel over de boordradio gesproken,” aldus de Fin tijdens de persconferentie in Singapore. “Het kan nu wel redelijk gecompliceerd worden wanneer je een probleem hebt met de wagen en je bepaalde zaken moet veranderen om de race te kunnen beëindigen.”

Theoretisch gezien mag het team een rijder dan niet helpen, ook niet via het pitbord, en zal je dus als rijder zelf een oplossing voor je probleem moeten bedenken. In een technisch enorm ingewikkelde sport als de Formule 1 zal dat niet eenvoudig zijn, al weet ook Raikkonen momenteel niet hoe zoiets aangepakt zal moeten worden.

“Ik weet niet hoe het dan zal zijn, maar het maakt het alvast gecompliceerder. Dat maakt echter deel uit van het spel,” haalde Raikkonen letterlijk zijn schouders op tijdens de persconferentie.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België