Verdwijnen de grid girls uit de Formule 1?

14 december 2017 — De positie van de grid girls in de Formule 1 staat ter discussie. Tot ongeloof van heel wat F1-fans zou het best kunnen dat de grid girls binnenkort verdwijnen.


In het F1-wereldje draait het niet alleen om de rijders en hun snelle bolides maar ook over de glitter en glamour die er rondom het hele F1-gebeuren hangt. Ook de zogenaamde ‘grid girls’ maken daar deel van uit maar al sinds enkele jaren staat de rol van de grid girls op de startgrid ter discussie.

Grid girls maken reeds deel uit vanaf de commerciële opgang van de Formule 1. Grid girls waren er om een sponsor of bekend merk in de picture te plaatsen. De voorbije jaren werden de grid girls vaak gekleed door de titelsponsor van een raceweekend. Tijdens de GP van België bijvoorbeeld werden de grid girls gekleed door titelsponsor en officieel bandenleverancier Pirelli.

Nadat eerder het WEC de grid girls al afvoerde wordt er nu opnieuw gesproken over het mogelijk afschaffen van de grid girls in de Formule 1. Volgens sommigen zijn grid girls niet meer iets van deze tijd, terwijl anderen vinden dat de grid girls absoluut behouden moeten blijven.

“We proberen alle partijen te respecteren,” aldus Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, tegenover ‘BBC Radio 5 live’, die tegelijkertijd ook liet weten dat het een ‘delicaat onderwerp’ is.

“Er zijn heel wat mensen die de traditie van de grid girls respecteren en er zijn mensen die vinden dat het vandaag niet meer thuishoort in de sport. We bekijken het dan ook.”

In het verleden werd er tijdens de GP van Monaco al geëxperimenteerd met zogenaamde ‘grid boys’ in plaats van grid girls. Ook dat was echter geen succes, volgens Red Bull F1-teambaas Christian Horner zullen de meningen dan ook verdeeld blijven.

“We hadden in het verleden grid boys en daar kwam kritiek op,” aldus Horner. “In Oostenrijk waren er kinderen die naar de rijders mochten gaan en ook daar kwam kritiek op. Je gaat nooit iedereen tevreden krijgen. We leven in een moderne samenleving en we moeten voor alles open staan.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België