logo
 

Verdwijnen Mexico en New Jersey van de F1-kalender 2014?

03 november 2013 — Er werd een voorlopige F1-kalender 2014 bekendgemaakt, maar wanneer de FIA haar volgende versie van de kalender zal bekendmaken dreigt dat een serieus aangepaste versie te worden.

image
Mexico stond bij de bekendmaking van de voorlopige F1-kaldender 2014 plots op de kalender en ook New Jersey stond opnieuw op de kalender. Normaal gesproken was het de bedoeling dat de F1-race met in de achtergrond de skyline van New York reeds dit seizoen zou verreden worden. De organisatoren moesten dat idee echter opbergen en nu lijkt ook 2014 geen haalbare kaart te zijn. Volgens bronnen dicht bij het dossier in Mexico zou de bouw van een voledig nieuw pitcomplex dan weer pas tegen 2015 voltooid kunnen worden.

Er waren reeds twijfels of New Jersey in 2014 wel op de F1-kalender zou staan en ook wat Mexico betreft waren er twijfels. Beide races stonden dan ook onder voorbehoud op de voorlopige kalender. Indien beide races van de kalender verdwijnen kan dit ook gevolgen hebben voor de rest van de F1-kalender 2014.

Anderzijds wordt er ook nagedacht over enkele andere mogelijke wijzigingen. Zo zou de GP van Maleisië eventueel een week vroeger georganiseerd worden omdat dit goedkoper is voor de teams. Australië en Maleisië zouden dan binnen de week verreden worden, wat interessanter is dan Maleisië en Bahrein binnen een week te organiseren.

Er zijn dus nog heel wat twijfels over de F1-kalender 2014. Indien je dus graag een citytrip naar New York zou combineren met een raceweekend van de Formule 1, dan kan het dus zijn dat je jouw plannen voor minstens een jaar moet opbergen ...

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België