Verdwijnt GP van India in 2014?

29 juli 2013 — Als we Bernie Ecclestone mogen geloven, dan wordt er volgend seizoen niet meer gereden op het Buddh International Circuit. image

De Brit gaf afgelopen weekend tijdens de GP van Hongarije toe dat er problemen zijn met de organisatie van de Indiase Grote Prijs. De race staat sinds 2011 op de kalender en werd tot nog toe alleen maar gewonnen door Sebastian Vettel. Dit seizoen staat India nog op de kalender, maar voor volgend seizoen rijst er een groot vraagteken boven de GP.

Bernie Ecclestone in Reuters: “Racen we volgend seizoen in India? Ik denk het niet.” Toen Ecclestone gevraagd werd naar wat precies het probleem was antwoordde hij dat het allemaal met politiek te maken heeft.

Het is reeds bekend dat er volgend seizoen drie nieuwe races op de kalender komen te staan, met name Rusland, New Jersey en het terugkerende Oostenrijk. Dat wil zeggen dat er twee GP’s van de kalender moeten verdwijnen, aangezien Ecclestone volgend jaar niet meer dan twintig races op de kalender wil. India zal nu mogelijk één van de twee verdwijnende races zijn. De voorlopige kalender voor 2014 wordt in september verwacht.

Het zouden vooral de lokale belastingen zijn die doorwegen op het bureaucratische aspect van de Grote Prijs. De woordvoerder van organisator Jaypee, Askari Zaidi, hoopt dat er alsnog een oplossing uit de bus komt.

Zaidi: “We hebben tot nog toe niets officieels op papier ontvangen van het management van de Formule 1 over de GP van India voor volgend seizoen. We zijn er redelijk gerust in dat de Indiase GP zal plaatsvinden op het Buddh International Circuit zolang ons contract loopt. Dat is nog tot 2015.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België