Verdwijnt Monza na 2016 van de F1-kalender?

01 juli 2014 — Als het van Bernie Ecclestone afhangt, dan keert de Formule 1 na 2016 niet meer terug naar het historische circuit van Monza. image

De Britse commerciële baas van de Formule 1 is niet meer te spreken over de organisatie van de Grote Prijs, die de bezoekersaantallen jaar na jaar ziet slinken. Ecclestone geeft in La Gazetta Dello Sport te kennen dat de Formule 1 na de resterende drie GP’s in Monza de legendarische omloop de rug zal toekeren.

“In Italië komen er minder bezoekers dan gelijk waar ter wereld. Het contract met Monza loopt door, maar de toekomst belooft weinig positiefs. Ik denk niet dat we nog een nieuwe verbintenis zullen aangaan. Op commercieel vlak was het huidige contract voor ons een ramp. Na 2016 is het dan ook gedaan met Formule 1 op Monza.” verklaart Ecclestone aan de Italiaanse krant.

Ondertussen wordt al gedacht aan een opvolger om de Grote Prijs van Italië te ontvangen vanaf 2017. Het circuit van Mugello lijkt hierin de meest voor de hand liggende optie. Ferrari-president Luca Di Montezemolo stelde een tijdje geleden al voor om richting Mugello te trekken, maar Ecclestone geeft aan dat er nog een concreet voorstel werd binnengebracht.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België