logo
 

Verdwijnt Silverstone van de F1-kalender?

07 januari 2017 — Opnieuw dreigt een historisch F1-circuit van de F1-kalender te verdwijnen.

image
De voorbije jaren dreigde onder meer Monza van de F1-kalender te verdwijnen maar nu wordt ook de F1-toekomst van Silverstone bedreigd. De British Racing Drivers’ Club (BRDC), dat eigenaar is van het circuit van Silverstone, dreigt er immers mee om haar F1-contract te beëindigen.

In een uitgelekte brief stelt John Grant, de voorzitter van de BRDC, dat de financiële risico’s voor het organiseren van de Britse GP bijzonder groot zijn. Tegelijkertijd wordt openlijk de vraag gesteld of er eventueel gebruik moet worden gemaakt van een clausule in het F1-contract om de overeenkomst vroegtijdig stop te zetten. 

In 2009 werd met veel trots een nieuw zeventienjarig contract getekend dat tot en met 2026 een F1-race op het circuit van Silverstone garandeert. Er is echter een clausule die beide partijen kunnen gebruiken om het contract vroegtijdig stop te zetten tegen 2019. De BRDC moet deze clausule echter uiterlijk tegen de GP van Groot-Brittannië 2017 uitoefenen.

Volgens de uitgelekte brief krijgt Silverstone het budget voor de organisatie van de F1-races niet rond, dit ondanks de 139 000 fans die afgelopen jaar de GP van Groot-Brittannië bijwoonden. Er wordt echter ook gespeculeerd dat het zogenaamd uitlekken van de brief een drukkingsmiddel zou kunnen zijn om financiële details de overeenkomst te heronderhandelen. Zo zou de BRDC de organisatievergoeding voor de GP van Groot-Brittannië proberen naar omlaag te krijgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België