Vergadering over een nieuw Halo-ontwerp in Monaco

16 mei 2016 — In Monaco zal er een vergadering plaatsvinden om een tweede variant van het Halo-systeem te beoordelen. Pat Symonds,Technical Chief Officer bij Williams, liet weten dat deze vergadering op de vrijdag van het raceweekend in het Prinsdom zal plaatsvinden.


1 juli is de deadline voor het beschermingssysteem dat in 2017 gebruikt zal worden. Enkel het ‘Aeroscreen’ van Red Bull en de ‘Halo’ van Ferrari waren tot nu toe opties. Blijkbaar is er nog een tweede ‘Halo-systeem’ dat iets anders is uitgewerkt dan dat van Ferrari.

“In Monaco staat er op vrijdag een Technical Regulations Meeting op de planning. Charlie Whiting laat dan aan ons weten hoe ver we staan met de cockpitbescherming,” liet Symonds in Barcelona weten. “Waarschijnlijk zullen we dan ook te weten komen hoe het tweede Halo-ontwerp ontwikkeld is. Dat is namelijk iets anders dan dat van Ferrari.”

“We hebben nu een idee hoe de bescherming er ongeveer zal uitzien. De teams zijn nu al volop bezig met het ontwerpen van de wagen voor 2017. Doordat de beslissing over de bescherming zo laat gepland staat, kan dit nog wel eens problemen geven voor hun bolides. Zo kan de koeling van de motor misschien niet goed verlopen. Het is echt een ontwerpnachtmerrie!”

Geschreven door Anouck Jaspers

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België